Aquarelpapier

Bij aquarel werk je niet op een doek of canvas maar op een speciaal papier dat is vernoemd naar de schildertechniek, nl. “aquarelpapier”. Er wordt op dit speciale papier gewerkt omdat bij aquarel de verf erg dun en vloeibaar is. Dit speciale papier neemt het water in de verf makkelijk op en zorgt er daarmee voor dat de verf snel opdroogt. Hierdoor loopt de dunne en vloeibare aquarelverf niet te lang uit.

Het mooiste aquarelpapier bestaat uit 100% katoen. Dit is ook de duurste soort. Een goede kwaliteit papier heeft een goede zijde en een foute. Op de goede zijde is een laag lijmwater aangebracht.

Je hebt bovendien de keuze tussen “Hot pressed” (Satiné), glanzend papier of “Cold pressed” papier en fijne-, medium- of grove korrel. Er bestaan ook speciaal aquarelpapier zoals bvb Yupo, een glad, wit synthetisch polypryleenpapier dat waterbestendig en niet-poreus is zodat de kleuren niet in het oppervlak trekken.

Zoek een formaat papier dat bij jou past. De ene persoon wil graag groot werken de ander klein. Ik verkies kleine aquarelwerkjes.

Hier enkele voorbeelden:

Stille waters
Zomers korenveld

Land van de rijzende zon

Ga naar Aquarelverf