The Royale Palace

Het Koninklijk paleis – Het Warandepark – Het BELvue museum

Het Koninklijk Paleis van Brussel (Paleizenplein) is één van de mooiste officiële gebouwen van onze hoofdstad. Eén van de hoogtepunten van het bezoek is de Spiegelzaal met de ‘Heaven of Delight’ van Jan Fabre. Het plafond en de centrale luchter werden er door de kunstenaar met kevers bekleed. Elk jaar is het paleis gedurende een bepaalde periode in de zomermaanden gratis te bezoeken.

Pal tussen het Koninklijk paleis en het Paleis der Natie, waar het Federaal Parlement van België huis, bevindt zich het Warandepark. Dit stadspark, gelegen in hartje Brussel, is ongeveer 13 ha groot. In het midden is er een grote fontein en een muziekkiosk. Je vindt er ook verschillende mooie borst- en standbeelden. Tijdens de zomer vinden er vele culturele activiteiten plaats, zoals muziekoptredens.

In het hart van het Warandepark vind je de Vauxhall. Het was in de 18e eeuw een plaats van vertier. De locatie werd onlangs gerestaureerd en opnieuw opgegesteld voor het publiek. Later zal de Vauxhall een culturele bestemming krijgen.

Op Paleizenplein 7, vlak naast het Koninklijk Paleis, met zicht op de tuinen, ligt het BELvue Museum, een museum over de geschiedenis van België. Momenteel wordt het museum gerenoveerd. Op 21 juli 2016, de nationale feestdag, wordt het vernieuwde museum ingewijd.

Bellevue museum